fbpx Skip to main content Skip to search

Archives for вработување

Започни кариера како сметководител

Сакаш да ја започнеш својата кариера како сметководител? Во потрага си по работна можност во стабилна компанија во која имаш можност за раст? На вистинското место си!  Сметководственото биро Александар-АК од Скопје има искуство од 25 години, со постојани предизвици…

Прочитај повеќе
Rabotni dozvoli za stranci

Како да добиете работна дозвола за странски државјани?

Работниот однос на странски државјани во Македонија е значајна тема за бизнисите, а за која често се појавуваат дополнителни прашања.  Потребата за дозвола на престој за странци се јавува како кај интернационалните бизниси кои сакаат да инвестираат во земјава и...
Прочитај повеќе

Вработување книговодител во Александар-АК

Пронаоѓањето работно место Главниот проблем кој ги демнее луѓето. Почнува од најраната фаза по завршување на средното образование или факултет, кога се здобивамe со притисокот да станеме ,,свои “, под тоа  ,,свои” се мисли финансиски независни, надвор од комфортната зона во…

Прочитај повеќе