fbpx Skip to main content Skip to search

Оглас за работа за Сметководител

Оглас за работа за Сметководител

 

Сметководственото биро Александар-АК од Скопје има потреба од сметководител. Доколку имате желба да станете дел од стабилна компанија со искуство од 21. година, со постојани предизвици и динамичен раст во работата, ова е идеалната работна позиција за Вас.

Во продолжение следуваат детални информации околу самата работна позиција.

 

Главни задачи на работната позиција:

 • Обработка (книжење на фактури).
 • Денарски и девизни изводи.
 • Документи од благајничко работење (финансово сметководство).
 • Навремено и ефикасно опслужување на клиентите за кои е одговорен вработениот.
 • Постојана комуникација со фирмите.

 

Потребни квалификации на кандидатот:

 • Работно искуство од најмалку 2 години во сметководство.
 • Средно или високо образование.
 • Познавање на Microsoft Office алатки.
 • Познавање на англиски јазик.

 

Познавања кои дополнително ќе го издвојат кандидадот:

 • Лиценца за сметководство.
 • Познавање на Microsoft Access.
 • Познавање на дополнителен јазик (руски, германски).
 • Желба за надоградување и тимска работа.

 

Дополнителни информации:

 • Работното време се одвива од понеделник до петок, 08:00-16:00.
 • Работата се одвива во канцеларија, со адреса на ул. 1613 4/5 Скопје (Ново Лисиче).
 • Висината на платата е предмет на договор помеѓу работадавачот и кандидатот.
 • Првичниот договор за вработување е на 3 месеци, а потоа во согласност со резултатите може да се продолжи на неопределено.

 

Аплицирање

 • Кандидатот треба да го испрати своето CV на vrabotuvanje@aleksandarak.mk, со наслов „Вработување за сметководител“, најдоцна до 10.02.2021.