fbpx Skip to main content Skip to search

Политика за приватност

Политика за приватност на Александар-А.К.

На aleksandarak.mk, достапно од https://aleksandarak.mk/, еден од нашите главни приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ за Политика на приватност содржи видови информации што ги собира и бележи aleksandarak.mk и начинот на кој ги користиме.

Ако имате дополнителни прашања или ви требаат повеќе информации во врска со нашата Политика за приватност, не двоумете се да контактирате со нас.

Оваа Политика за приватност се однесува само на нашите активности преку Интернет и важи за посетителите на нашата веб-страница во врска со информациите што ги споделија и / или ги собираат во aleksandarak.mk. Оваа политика не е применлива за какви било информации собрани офлајн или преку други канали освен оваа веб-страница.

Согласност
Со користење на нашата веб-страница, вие со ова се согласувате со нашата Политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.

Информации што ги собираме
Личните информации што ќе ве замолат да ги наведете и причините зошто сте замолени да ги дадете, ќе ви бидат разјаснети во моментот кога ќе ве замолиме да ги дадете вашите лични информации.

Доколку не контактирате директно, може да добиеме дополнителни информации за вас, како што се вашето име, адреса за е-пошта, телефонски број, содржината на пораката и / или прилозите што може да ни ги испратите и какви било други информации што ќе изберете да ги дадете.

Кога се регистрирате за сметка, може да побараме информации за контакт, вклучувајќи елементи како што се име, име на компанија, адреса, адреса за е-пошта и телефонски број.

Како ги користиме вашите информации
Ние ги користиме информациите што ги собираме на различни начини, вклучително и до:

Обезбедете, работете и одржувајте ја нашата веб-страница
Подобрување, персонализирање и проширување на нашата веб-страница
Разберете и анализирајте како ја користите нашата веб-мрежа
Развијте нови производи, услуги, карактеристики и функционалност
Комуницирајте со вас, или директно или преку некој од нашите партнери, вклучително и за услуги на клиенти, за да ви обезбедиме ажурирања и други информации во врска со веб-страницата, и за маркетинг и промотивни цели
Ви испраќаме е-пошта
Пронајдете и спречете ја измамата
Пријави датотеки
aleksandarak.mk следи стандардна процедура за користење датотеки со дневник. Овие датотеки ги логираат посетителите кога посетуваат веб-страници. Сите компании за хостинг го прават ова и дел од аналитиката на услугите за хостинг. Информациите собрани од датотеките за евиденција вклучуваат адреси на интернет протокол (IP), тип на прелистувач, давател на услуги на Интернет (интернет провајдер), печат на датум и време, страници за упатување / излез и евентуално број на кликови. Овие не се поврзани со каква било информација што е лична идентификација. Целта на информацијата е за анализа на трендовите, администрирање на страницата, следење на движењето на корисниците на веб-страницата и собирање демографски информации.

Колачиња и веб-светилници
Како и секоја друга веб-страница, aleksandarak.mk користи „колачиња“. Овие колачиња се користат за зачувување на информации, вклучително и со преференциите на посетителите, и страниците на веб-страницата до кои посетителот пристапил или ги посетил. Информациите се користат за оптимизирање на искуството на корисниците со прилагодување на содржината на нашата веб-страница врз основа на видот на прелистувачот на посетителите и / или други информации.

За повеќе општи информации за колачињата, прочитајте „Кои се колачињата“.

Политики за приватност на партнерите за рекламирање
Може да се консултирате со оваа листа за да ја пронајдете Политиката за приватност на секој од партнерите за рекламирање на aleksandarak.mk.

Сервери за реклами од трети страни или мрежи за реклами користат технологии како колачиња, JavaScript или Web Beacons кои се користат во нивните реклами и врски што се појавуваат на aleksandarak.mk, кои се испраќаат директно до прелистувачот на корисниците. Тие автоматски ја добиваат вашата IP адреса кога тоа ќе се случи. Овие технологии се користат за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и / или за персонализирање на рекламната содржина што ја гледате на веб-страниците што ги посетувате.

Имајте на ум дека aleksandarak.mk нема пристап и не ги контролира овие колачиња што ги користат рекламни трети лица.

Политики за приватност на трети страни
Политиката за приватност на aleksandarak.mk не се однесува на други рекламни или веб-страници. Така, ве советуваме да ги консултирате соодветните Политики за приватност на овие сервери за рекламирање на трети лица за подетални информации. Може да вклучува нивни практики и упатства за тоа како да се исклучат одредени опции.

Можете да изберете да ги оневозможите колачињата преку вашите индивидуални опции на прелистувачот. За да знаете подетални информации за управување со колачиња со специфични веб-прелистувачи, тие може да се најдат на соодветните веб-страници на прелистувачите.

Права на приватност на CCPA (не ги продавајте моите лични податоци)
Според CCPA, меѓу другите права, потрошувачите во Калифорнија имаат право на:

Побарајте бизнис што собира лични податоци на потрошувач да ги открие категориите и специфичните делови на лични податоци што ги собрал бизнисот за потрошувачите.

Побарајте бизнис да ги избрише сите лични податоци за потрошувачот што ги има собрано бизнис.

Побарајте бизнис што продава лични податоци на потрошувач, а не да продава лични податоци на потрошувач.

Ако поднесете барање, имаме еден месец