fbpx Skip to main content Skip to search

Сметководство

Лиценцирано сметководство за Вашиот бизнис

Потребно Ви е професионално сметководство? Нудиме ефикасна и експертска финансиска услуга за Вашиот бизнис. Нашето 22-годишно искуство е гаранција за нашата квалитетна работа.

smetkovodstvo
книговодство
сметководство

СМЕТКОВОДСТВО

Сметководството е една од најважните функции во една компанија. Сметководственото биро Александар-АК располага со професионален и лиценциран сметководствен тим, присутен во сферата на услуги на македонскиот и на меѓународниот пазар.

Финансиските прегледи и извештаи базирани на сметководствените состојби на Вашата компанија се од огромно значење за носење на квалитетни инвестициски и менаџмент одлуки. Ние се грижиме тоа да биде лесно и едноставно.

Во палетата на нашите сметководствени услуги нудиме:

  • архивирање на документи согласно правилникот за архивски знаци
  • книговодство и ревизија
  • девизно работење
  • изработка на даночни пријави и даночно консултирање
  • изработка на плати
  • пријава и одјава на работници
  • стручна помош во областа на трудовото право
  • помош во изработка на разни договори согласно законот за Облигациони односи

 

Достапни сме со постојана консалтинг поддршка. Нашето постојано следење на состојбите во македонскиот банкарски и бизнис сектор ќе Ви обезбеди вредни информации кои ќе бидат од значење за Вашите менаџмент одлуки поврзани со пазарните движења. Ние нудиме на едно место сѐ што е потребно за квалитетно работење на компаниите – сметководство, право, финансии, консалтинг.

ВИ ПОМАГАМЕ ДА СЕ ФОКУСИРАТЕ

Личниот, професионален и етички однос на вработените во Александар-АК кон нашите клиенти е од највисока важност во нашата корпоративна култура. Нешто што постојано го надоградуваме и усовршуваме со квалитетни менаџмент решенија.

Александар-АК нуди лично сметководство. За секој наш клиент одредуваме посебен службеник, со кој клентот има постојана комуникација и кој одблиску го следи неговото работење. Сметководителот има континуиран увид во финансиските и останатите текови на фирмата.

Правиме анализа на секој квартален период, или во секој момент кога ќе се оцени дека тоа е потребно. Состојбите во компанијата се анализираат од поширок тим, со цел што поквалитетно да се извршат потребните анализи од значење за работењето на компанијата.

Нашиот тим Ви овозможува да ги максимизирате своите финансиски приходи, преку квалитетни решенија за Вашиот бизнис. Со нашите архивирачки капацитети и константната едукација на нашите вработени, ја следиме секоја промена во регулативите и глобалните финансиски барања. Ние сме уверени дека можеме да бидеме Вашиот финансиски архитект.

Контактирајте нѐ за повеќе информации!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЀ

Како да го изберам вистинското сметководство?

smetkovodstvo mk

Една од најважните одлуки која треба да се направи при започнување на секој бизнис, но и за веќе постоечки и растечки компании, е изборот на соодветно сметководство.

Добар сметководител ќе помогне во ширењето на вашиот бизнис, при што ќе внимава на вашиот буџет. Кои се главните елементи на кои треба да се внимава?

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Како да пресметам цена за сметководство?

сметководство мк

Дали отворате нов бизнис и Ви е потребно сметководство? Или пак можеби сакате да го промените сметководството на Вашата постоечка фирма?

Со нашиот калкулатор, лесно и брзо можете да ги внесете Вашите податоци, по што ќе бидете контактирани со конкретна понуда за Вашиот бизнис од страна на нашето сметководствено биро.

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Менаџмент сметководството се фокусира на мерења, анализи и извештаи кои ќе Ви помогнат да донесете правилни одлуки во раководење на организацијата. Во менаџмент сметководството, внатрешните мерења и извештаи се врз основ на трошок – бенефит (исплатливоста) анализа и не се бара од нив да ги следат сметководствените приниципи.

Даночното сметководство во Македонија е концентрирано на подготовка, анализа и негово предавање, како и повраток на данокот. Македонскиот даночен систем побарува запазување на книговодствените принципи.

Во зависност од големината на компанијата, од некои компании ќе биде побарано извештаите и анализите да бидат изготвени од лиценцирано книговодствено биро.