Дали сте размислувале за отворање сопствен бизнис?

Шансите се дека дефинитивно некогаш сте размислувале на оваа тема, но и дека веројатно не сте имале доволно храброст да истражувате подетално и да се зафатите на следните чекори.

Се чини дека токму во Република Македонија, како и блиските балкански земји, генералните размислувања на населението се во насока на завршување формално високо образование, а потоа и класично вработување во веќе постоечки бизниси и институции.

Дали после години работно искуство, работењето за плата наместо профит ви одговара? Колку пати во неделата давате 120% и никој тоа не го наградува?

Објаснувањето за ова е слабо развиеното капиталистичко општество во кое се наоѓа нашата земја. Многу интересни приказни нè опкружуваат како во Германија и Европските земји луѓето кои вложуваат повеќе на своето работно место добиваат парични награди во вид на Бонуси.

СЕ ЧУСТВУВАШ СПОСОБЕН? – Превземи ризик, ОТВОРИ БИЗНИС!

Со оваа статија би сакале да ве мотивираме да бидете вие претприемачот од 21-ви век, да ја искористите вашата експретиза и искуство, или пак револуционерна идеја, и да влезете во светот на бизнисот.

 

Како да го надминете стравот за превземање ризик – Отворање бизнис?

Александар – АК книговодственото биро ја продлабочи проблематика од стравот за превземање ризик. Нашите истражувања покажуваат дека стравот кај луѓето се создава од непознавањето на дел од законите и процедурите за водењето на бизнис.

Сите овие луѓе кои се на чекор од отворање на бизнис се стручни во својата индустрија, но не и во начинот на основање фирма, нејзиното водење и документациско раководење. Тоа  ја претставува нивната најголема пречка.

 

Дознај сè! Колку чини книговодство, основање фирма, и ПОЧНИ СО БИЗНИС!

НЕ ВЕ ЧИНИ НИ ДЕНАР, ЈАВИ СЕ ПРОВЕРИ

 

Книговодственото биро Александар – АК отвора нова димезија на транспарентност и бесплатна едукација за отворањето бизнис, книговодството за еден бизнис, промената на законите, истовремено помагајќи им на луѓето да го пребродат стравот.

Еден телефонски повик ве дели до нашите оператори детално да ви објаснат колку чини отворањето на фирма и процедурата за истото и со еден клик на нашата веб страна можете да ги видите цените за книговодство. Со детална слика за секој трошок од основање на вашата фирма до водењето на истата, пресметано до денар.

 

Во Република Македонија за 2016 години бројот на правни субјекти изнесува 71 519.

Дали мислите дека само 71 519 луѓе се способни да го направат првиот чекор?

 

Најголемо учество имаат секторите :

  1. Трговија на големо и трговија на мало; поправка на моторни возила и моторцикли со 2%
  2. Преработувачка индустрија 11.1%

Најмала застапеност имаат секторите :

  1. Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација со 0.2 %
  2. Рударско и вадење на камен со 0.3%

Дали ова е преголем пазар за тебе?

ЗОШТО ТИ НЕ СИ ВО НИВ? КОНТАКТИРАЈ НÉ! 02 2 403 270 / 02 2 403 271