Со оваа статија би сакале повеќе да ја елаборираме мотивацијата и како нејзиното правилно дозирање помага во надминување на секојдневните проблеми и стресови.

Со мотивацијата прв пат се сретнуваме во спортот или барем таму можеме да ја видиме и почувствуваме јасно. Што значи доволно мотивиран спортист? Нокаутот во рингот, решавање натпревар со 3-ка кој изгледа како невозможен за победа во кошарката, хет трик во една фудбалска утакмица, подгинување на трофеј на Ролан Гарос…

Мотивацијата е натприродна сила која му овозможува на човечиот ум да отиде над своите зацртани граници, правејќи го  да се издвојува од другите.

Да се вратиме на бизнисот и примерери за правилно мотивациско дозирање.

Зошто ни е потребна мотивацијата?