fbpx Skip to main content Skip to search

Archives for септември 2017

  СМЕТКОВОДСТВЕН КАЛКУЛАТОР  

  За да добиете брза понуда за вашиот сметководствен- трошок, пратете ни ги вашите информации преку пополнување на полињата на калкулаторот од вашата лева страна. Нашата фирма ќе ви ја достави  најдобрата понуда за вашиот бизнис во најкраток можен рок.

  Што добивате во цената ?

  Прочитај повеќе

  Вработување книговодител во Александар-АК

  Пронаоѓањето работно место

  Главниот проблем кој ги демнее луѓето. Почнува од најраната фаза по завршување на средното образование или факултет, кога се здобивамe со притисокот да станеме ,,свои “, под тоа  ,,свои” се мисли финансиски независни, надвор од комфортната зона во која сме живееле. Со овој пробелм не се судруваат само младите луѓе каде што притисокот доаѓа по редот на нештата, туку потешкиот притисок е токму кај повозрасните кој поради разни причини бараат работа или ново работно место. Таму притисокот е обезбедување егзистенционални услови за фамилијата и обезбедување подобар живот.

  Книговодствено биро Александар-АК има потреба од книговодител, сите кандидати кои ги исполнуваат условите и се чувствуваат подготвени за промени би биле добредојдени во нашата комапнија. За повеќе информации околу условите и барања за работата ве молиме кликнете на вработување во Александар-АК.

  ВРАБОТУВАЊЕ ВО АЛЕКСАНДАР-АК

  Прочитај повеќе

  Дали сте размислувале за отворање сопствен бизнис во Македонија ?

  Дали сте размислувале за отворање сопствен бизнис?

  Шансите се дека дефинитивно некогаш сте размислувале на оваа тема, но и дека веројатно не сте имале доволно храброст да истражувате подетално и да се зафатите на следните чекори.

  Се чини дека токму во Република Македонија, како и блиските балкански земји, генералните размислувања на населението се во насока на завршување формално високо образование, а потоа и класично вработување во веќе постоечки бизниси и институции.

  Дали после години работно искуство, работењето за плата наместо профит ви одговара? Колку пати во неделата давате 120% и никој тоа не го наградува?

  Прочитај повеќе
  Сметководсво

  Дали плаќате прескапо сметководство?

  Често поставуваните прашања кои ги добиваме: 

  Kолку чини водењето сметководство за нашата комапнија ?

  За да одговориме на вашите барања воведовме калкулатор, каде што вие ке можете во неколку чекори да дознаете колку би ве чинело сметководството за вашата компанија во Александар-АК.

  Само со еден клик на калкулаторот до вашата цена. 

  КАЛКУЛАТОР

  Што добивате во цената ?

  Прочитај повеќе

  Укинување на Радио дифузна такса за граѓаните и фирмите – Заостанат долг?

  На 19. Септември се донесоа измените на законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (радиодифузна такса) кој стапува на сила од Октомври. Законот предвидува укинување на радиодифузната такса од 190,00 денари, олеснувајќи ги граѓаните и фирмите за 2280 денари на годишно ниво. Аудиовизуелни медиумски услуги на националната телевизија (МРТ) ќе бидат финансирани од: буџетот на Р.М, приходи од програмата која МРТ ја произведува, како и приходи од кабелските оператори.

  Фирмите со заостанат долг ќе бидат обврзани да го подмират својот долг заклучно месец Семптеври, извести Управата за јавни приходи.

  Прочитај повеќе

  Покачена минималната плата во Македонија – Какви се измените во законот?

  МИНИМАЛНА ПЛАТА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 12.000ден. Плата Септември-Октомври

  Изгласан е законот за минимална плата во Република Македонија (“Службен весник на РМ” бр. 11/12…129/15 – во понатамошниот текст: Законот).

  Нови измени во законот за плата, од месец септември платата ќе изнесува 12.000 денари, односно бруто плата во износ од 17.130 денари за сите вработени во приватниот секор. Соопшти денеска министерот за финансии Драган Тевдовски.

  Законот стапува на сила за септемвриската плата која најдоцна законски мора да се исплати до 15 октомври 2017 година.

  Во зимената на законот е опфатена и финансиска помош за работодавците кои досега не исплатувале пониска плата од 12.000 денари на своите вработени,  подеталните информации за тоа кој ќе ја добива оваа финансиска помош може да ги погледнете во законската одредба.

   

  Прочитај повеќе