fbpx Skip to main content Skip to search

Archives for јануари 2018

otvaranje firma

Сакам да отворам фирма, кој облик е најпогоден за мене?

Пред отворање на фирма треба да ги разгледате сите правни форми кои Ви се на располаѓање и да проанализирате која од нив е најсоодветна за вас. Правни облици кои стојат на располагање за регистрација на фирма во Македонија: ТП –…

Прочитај повеќе

Од 01. Јануари 2018 измени во законот за персонален данок нов-начин на плаќање и поднесување

Со измените во законот кој стапува на сила од 01.Јануари 2018 Управата за јавни приходи воведе нов начин за пресметка и плаќање на персоналниот данок на доход. Пресметка и плаќањето на персоналниот данок на доход ќе се врши преку новиот…

Прочитај повеќе